Inspiratie

Hier zijn video’s gemaakt door “InterPlay” over InterPlay.
Deze zijn ook te zien via de site van InterPlay Amerika.

Anderen over InterPlay

De dag na mijn eerste InterPlay les stond ik spontaan voor een groep van 76 mensen een les in een techniek te geven. Ik voelde me ongewoon op mij gemak en compleet verbonden met mijn lichaam en met de mensen in de zaal. Dit was een geweldige ervaring, en ik weet zeker dat dit door de avond bij InterPlay mogelijk was.

Irenne

InterPlay nodigt uit om te spelen. De aangeboden oefeningen zetten in beweging en ik verwonder me hoe mijn lichaam automatisch die bewegingen maakt en mijn stem die geluiden of woorden produceert die mij meer in evenwicht brengen. Lichaam en geest integreren zonder bewuste sturing.

Speelse expressie via de diverse kanalen die mijn lijf rijk is (alleen of met anderen), blijkt wonderlijk behulpzaam om ’t overvraagde hoofd ‘time-out’ te geven en me zodoende integraler mens te voelen.

Het is verrassend en plezierig dat een zelfhelende werking via speelsheid en creativiteit in gang kan worden gezet. Meg, dank voor jouw humor en enthousiasme.

Rita

Just one Playgroup opened me up to feeling so much more comfortable in any situation. I’m being more playful and not worrying so much. My friends and I still play that game you taught!

University Student

….so refreshing, …. Heart opening.

M. UNCA dance student

… heerlijke… bevrijdende. Wat was het fijn om spontaan in mijn zelfexpressie weer te mogen ervaren. Geen angsten hoe een ander over me denkt, de ruimte ervaren om uitdrukking aan mezelf te geven.

From what I saw, my students loved it!  I learned how much more effective it is to be invitational rather than ‘instructional’…. More humane. 

You have such a gift, Meg.  What a blessing that you are in my life!!  Again, many thanks for your time and contribution and leadership.

Connie Schrader Dance professor, University North Carolina

Het was een heerlijke ochtend, vol speelsheid en wijsheden, ik ging stralend weg!

Er is aandacht voor wat er nu gebeurt en wat ik nu beleef. Ik word voor een paar uurtjes uit mijn drukke hoofd getrokken.

Marja Hurenkamp

Zelf ervaar ik het nog elke keer (na ruim 2 jaar) als bevrijdend wanneer alles mag, ook niets doen. Wanneer niets fout is en alle bewegingen, geluiden, verhalen en stiltes dus goed zijn. Dat ik de uitnodiging tot spelen en ontdekken mag volgen of niet.

Bart

Als ik vaker InterPlay doe, verdwijnt het stemmetje dat zegt: “Ik moet presteren, hoe zal een ander over mij denken.

Bevrijdend, vertrouwd, energiek, ontspannen, inspirerend, liefdevol, in contact, ‘naar binnen’ en ‘naar buiten’, tussen stil en luid en actief. Vrij en niet bang te hoeven zijn dat er iets fout is of raar. Onbezorgd SPELEN (en wie wil dat nou niet;) niet hoeven presteren, maar durven vertrouwen op wat er opborrelt: zo fijn en eigenlijk zo natuurlijk…

It’s so much more than i thought it was. It’s an amazing system. No dogma, no trips, no boxes you have to fit into. Very powerful. I played like I haven’t done since a kid. How much I laughed! This system allows the best in us to come out. I’m thrilled about this coming year. Coming home, I was feeling this incredible love pulsing thru me. I was so seen. I’m still bathing in that.

Barrie Barton, dance teacher

Ik vond de sfeer heerlijk en genoot van hoe speels en diep we samen werkte. Meg neemt je vanuit het spel mee naar dat wat nu wezenlijk is voor jou.

Claudia Theunisz

Docent, sensormotoriek en gezinstherapie

InterPlay is exactly what I need to get into my characters.

Russell, University theatre student, North Carolina

It’s fun because you don’t have to perform to any standard. You can playfully do serious work…  Interplay inspires my writing and my cooking.

Hilarie Burke, mime, designer

Nu al erg blij dat ik voor deze wintercursus heb gekozen. En prima te doen vanuit Enschede. Ik kijk uit naar de tweede bijeenkomst!

Nynka

Het is een wervelend gebeuren.

Saskia

Wat ik echt wilde voelen en beleven, gebeurde ook: het speelse, de leuke manier van jezelf ontdekken (door te dansen, bewegen en je stem te gebruiken).

Ik was zo geraakt door dat wat er gebeurde in mij en in de groep. Ik vind InterPlay een prachtige manier om in dieper contact met mijzelf te komen – maar vooral om gewoon lol te hebben met anderen d.m.v. spelen met geluid, beweging en verhaal.

Jody Bard

Het was ongedwongen en energiek. In tien minuten waren we als groep al ‘close’ …

Wilberd Bakker

InterPlay freed up my students!

Laura Facciponti, UNCA Theatre Professor

…een waanzinnig gevoel vanuit mijn tenen.   

Frans

Some European leader’s websites